ΟινοΚρητικά 2018

Παγκρήτια Πολιτιστική Εκδήλωση με θέμα τον Οίνο και έδρα στα Χανιά, η οποία περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλες εκδηλώσεις και υπηρεσίες, Έκθεση Οίνου στην οποία δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος έχουν όλα τα οργανωμένα οινοποιεία από το νησί της Κρήτης.

Στην Έκθεση Οίνου μπορούν να συμμετέχουν και να προβληθούν όλα τα οργανωμένα οινοποιεία της Κρήτης, είτε ανήκουν στα 2 Δίκτυα οινοποιών της, είτε ως Ανεξάρτητοι ή Νέοι νόμιμοι οινοποιοί του νησιού.

Διοργανωτής των ΟινοΚρητικών 2018 είναι η ΟινοΚρητικά ΑΜΚΕ. Εμπνευστής των ΟινοΚρητικών από το 2007 είναι τα φυσικά πρόσωπα της ΟινοΚρητικά ΑΜΚΕ.

Ο σκοπός των ΟινοΚρητικών είναι η οινική ενημέρωση, εκπαίδευση και αναβάθμιση της οινικής κουλτούρας -ο πολιτισμός με θέμα τον οίνο, αλλά και η τουριστική προβολή της Κρήτης συνολικά, με κίνητρο τον οίνο.

Γιατί το κρασί
παράγει πολιτισμό.
Γιατί το κρασί
μεταφέρει πολιτισμό.
Γιατί το κρασί
είναι πολιτισμός.

Δείτε το πρόγραμμα των ημερών 2-3-4 Φεβρουαρίου 2018
Η εκδήλωση παρουσιάζει στο ευρύ κοινό νόμιμα οινοποιεία από όλη την Κρήτη, προβάλει με αποτελεσματικό και ποιοτικό τρόπο το κρητικό κρασί και συμβάλλει στην προώθηση του οινοτουρισμού.

Ένθερμη υποστήριξη στους οινοποιούς της Κρήτης


Η εδαφολογία, το κλίμα της Κρήτης αλλά και ο τρόπος καλλιέργειας των κρητικών αμπελώνων προσφέρεται για τη δημιουργία κρασιών με ποιοτικά και ειδικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν μπορούμε να βρούμε σε άλλες περιοχές του κόσμου και αυτό είναι που τα κάνει τόσο ξεχωριστά.

Ο κλάδος της κρητικής οινοποιίας συνεχίζει να αναπτύσσεται. Εκτός των ήδη γνωστών οινοποιών, υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που σπουδάζουν και εξειδικεύονται στον συγκεκριμένο τομέα στο εξωτερικό και στη συνέχεια επιστρέφουν στην Κρήτη για να εφαρμόσουν και να προσαρμόσουν όσα μάθανε στο περιβάλλον της. Όλους τους υποστηρίζουμε θερμά στο έργο τους.

Το Οινικό Κέντρο Κρήτης


H πρότυπη κάβα κρασιών Μηδέν Άγαν, στην προσπάθεια αναβάθμισης των ποιοτικών υπηρεσιών σε σχέση με το κρασί, δημιούργησε τον θεσμό Οινικό Κέντρο Κρήτης, ένα κέντρο προβολής και προώθησης όλων των οινοποιείων της Κρήτης. Σας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε εκλεκτούς οίνους από όλη την Κρήτη, με έμφαση στις τοπικές ποικιλίες. Παράλληλα σας παρέχει αναλυτική και υπεύθυνη πληροφόρηση για όλα τα νόμιμα οργανωμένα επισκέψιμα οινοποιεία της Κρήτης, τις τοποθεσίες, τις διαδρομές, τις ημέρες και ώρες επίσκεψης, τη δυναμικότητα των μονάδων, τις παραλλαγές των ποικιλιών, κ.λπ.

Copyright ©2018 | Μηδέν Άγαν Πρότυπη Κάβα Κρασιού - Delicatessen | Δασκαλογιάννη 70, 73132 Χανιά Κρήτης | Τηλ./Fax: 28210 27068